Bekering

bekering

Bekering

Bekering betekent dat je de stap zet naar God toe. Je keert je af van je eigen weg en kiest om Gods weg te gaan.

In de vorige pagina’s kon je lezen wie God is, hoe Jezus Christus jou zijn verlossing aanbiedt en wat de toekomst inhoudt als je een kind van God bent geworden. Maar als je de waarheid over God hebt leren kennen, is het belangrijk dat je de stap naar God toe zet. Dat heet ‘bekering’, omkeren, van richting veranderen, niet langer je eigen weg gaan, met je zelfbedachte ‘godsdienst’ of ‘wijsheid’, maar erkennen dat alleen Jezus Christus waarheid is en dat je Hem nodig hebt om verlost te worden.

Bekering wil zeggen dat je gehoorzaamt aan Gods roep: keer terug van je eigen weg en stap op Mijn weg, die naar het eeuwige leven leidt.

De weg die God ons laat zien, is: geloven in Jezus Christus en het aanvaarden van zijn verlossende offer voor jou. Jezus zei:

‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij.’

In de vorige pagina’s las je dat er veel afgoden zijn en veel manieren die de mens zichzelf wijsmaakt om de enige ware God te vervangen door zelfbedachte ‘goden’: Moeder Aarde, de mens is zelf god, de natuur is god, Boeddha, enz. God roept ons op om ons te bekeren van deze valse goden, deze zelfbedachte godsdiensten en ons te buigen voor Hem, de enige ware God, de Schepper van hemel en aarde. Hij is de hemelse Vader die zijn Zoon heeft gestuurd om ons te verlossen van onze zonden en ons een nieuw hart te geven.

bekering

De keuze is nu aan jou… Wil je je bekeren van je eigen weg?

Gods belofte, als je je bekeert, is dat je zijn kind wordt en dat Hij jouw liefhebbende Vader kan zijn, die je leidt en voor je zorgt. ‘Hij kwam naar wat van hem was, maar wie van hem waren hebben hem niet ontvangen. Wie hem wel ontvingen en in zijn naam geloven, heeft hij het voorrecht gegeven om kinderen van God te worden.’ (Johannes 1:11)

‘zij zullen Mij tot een volk en Ik zal hun tot een God zijn, wanneer zij zich van ganser harte tot Mij bekeren.’ (Jeremia 24:7)

De weg naar verlossing ligt open voor jou, en voor elk mens. De weg naar het eeuwige leven ligt open voor eenieder die wil. Gods hart is open, zijn armen zijn naar je uitgestrekt, Jezus Christus is gestorven aan het kruis, als offer voor jouw zonden.

Hij heeft zijn bloed laten vloeien om jou te reinigen van je schuld.

Hij heeft alles geven wat Hij had. Het is nu aan jou of je de keuze maakt om je tot Hem te bekeren of niet. Het is aan jou om te knielen voor Hem of niet.

‘Onze boodschap is dat u zich moet bekeren tot de levende God, die de hemel, de aarde en de zee gemaakt heeft en alles wat daarin is.’ (Handelingen 14:15)

Headline Name: Email: subscribed: 2557 We respect your privacy Email Marketingby GetResponse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Headline Name: Email: subscribed: 2557 We respect your privacy Email Marketingby GetResponse