Ik voel me te slecht voor de hemel
Button-line
0502

Geen slecht begin

Eens schreef iemand ons, bang te zijn en het gevoel te hebben het niet waard te zijn ooit in de hemel te komen. Wat moet je dan doen? Ofschoon het geen prettig gevoel is, is dit besef toch niet helemaal verkeerd. En het is ook begrijpelijk, waarschijnlijk is dit voor heel veel mensen ook wel zo.

Want of wij goed of slecht zijn, is in de geestelijke betekenis helemaal geen vraag. Want niemand is goed. Natuurlijk proberen veel mensen goed te zijn of goed te doen, en vaak kan het er naar ons gevoel inderdaad prima mee door. Maar goed is pas echt goed als je altijd in alles de wil van God doet. Welnu, je moet het inderdaad nastreven, maar niemand kan dat menselijkerwijs bereiken. Dat is geen kwestie van oordelen, dat is gewoon een feit.

En je moet weten dat Gods wil geen kwestie van gevoel is. Je gevoel kan je bedriegen. We zien dat wat de een voor zijn gevoel slecht vindt, de ander helemaal niet zo slecht of zelfs prima lijkt. Je gevoel geeft je uiteindelijk onvoldoende houvast. God bedriegt je echter nooit.

Wat je moet doen is aan God vertellen dat je het niet waard bent ooit in de hemel te komen, en wees zo eerlijk om aan God ook te zeggen wat er in je leven niet goed is. Als je dat alles doet, zal God je laten zien wat je verder moet doen.

De weg tot God begint voor iedereen altijd met het besef dat je inderdaad te slecht bent. Maar het is een goed begin, want vervolgens mag je weten (en dat is dus iets anders dan voelen!) dat de Here Jezus Christus ervoor gezorgd heeft dat jouw slechtheid je niet langer wordt toegerekend, maar dat je door het lijden en sterven van de Here Jezus Christus door God als goed wordt gezien, mits je dit gelooft.

De betekenis hiervan is dat God je aanneemt als Zijn kind. Dan nog ben je menselijkerwijs gesproken in staat goede of slechte dingen te doen, en op een dag zul je hiervan aan de Here Jezus Christus verantwoording afleggen. Maar bang hoef je niet meer te zijn.

De Bijbel zegt: Stel je vertrouwen op de Here Jezus en je zult behouden worden.

Het Evangelie van Jezus Christus

Home  Evangelie  De Bijbel  Uit de Bijbel  Artikelen  Leefstijl  Illustraties  Verhalen  Contact