Vergeven en vergeten
Button-line
Vergeven en vergeten

Vergeten wat achter je ligt

In de loop van je levensreis kan het gebeuren dat je door twee stemmen uit verschillende richtingen geroepen wordt. Deze stemmen vragen niet alleen om je aandacht, maar willen je zelfs helemaal inpalmen.

En van deze stemmen komt uit een pijnlijk verleden. Het zegt je m te kijken en je aandacht te blijven richten op je mislukkingen of je zonden. 'Hoe heb je dat ooit kunnen doen?' zo blijft het verleden vragen. Of het kan ook zijn dat je in beslag genomen wordt door de tekortkomingen en zonden van anderen die jou pijn gedaan hebben.

Hoe dan ook, de stem vanuit het verleden belemmert jouw vooruitgang omdat het je het uitzicht op je toekomst ontneemt. Hoe zorgvuldig je ook je fouten overdenkt, of hoe lang je ook stil blijft staan bij de pijn die je hebt opgedaan, nooit zul je een beter verleden krijgen.

Maar de andere stem roept je aan vanuit de hemel. Het nodigt je uit, om door te gaan en je te richten op je toekomst want je bent onderweg naar huis. Je zult het weten zodra je er bent want in de hemel word je niet meer achtervolgd door de stem uit het verleden. In de hemel is er uiteindelijk geen berouw of verdriet meer.

Kijk intussen maar uit naar hetgeen ligt opgesloten in de hemelse roep. Dat betekent dat je moet vergeven en vergeten en je af moet wenden van alle voorbije tekortkomingen, want dat is exact wat God heeft gedaan. Alleen als je gelooft dat je vrij bent om vooruit te gaan.

Lees ook wat de apostel Paulus schreef aan de gemeente in Filippi


Home  Evangelie  De Bijbel  Uit de Bijbel  Artikelen  Leefstijl  Illustraties  Verhalen  Contact
Het Evangelie van Jezus Christus