Vriendschap
Button-line
Vriendschap

Meer dan een vriend, voor altijd

Jezus weet alles over jou. Hij weet precies waar je tekortschoot. Hij kent iedere gedachte die in je is opgekomen. Hij kent je zwakheden en toch houdt Hij oneindig veel van je. Jezus zal je nooit verlaten of je in de steek laten.

Jezus is als een vriend die precies weet wanneer je iets nodig hebt en wanneer niet. Een vriend die je nooit adviezen geeft, tenzij je erom vraagt. Een vriend die je pijn en verdriet verlicht. Een vriend met wie je je blijdschap en verdriet deelt.

Als je in de moeilijkheden zit, en de problemen je dreigen te overmannen, praat dan eens met de Here Jezus. Dan zul je zien dat Hij om je geeft. Het kan zijn dat je moe en afgedraaid bent. Zelfs zo dat je het gevoel hebt in te zullen storten. Jezus is altijd de Vriend op wie je steeds een beroep mag doen. Dat verandert nooit. Als je eenzaam bent en niet weet wat je moet beginnen, stel dan je vertrouwen op de Here Jezus. Hij leidt je er doorheen. Zit alles tegen in je leven en voel je miskend en onbegrepen? Misschien denk dan dat je niets meer goed kunt doen of zeggen. Maar het maakt niet uit wat je zegt of doet, Jezus is er altijd voor jou. Ook al laat iedereen je in de steek, Hij staat altijd voor je klaar.

Er is niets wat je van de liefde van Christus kan scheiden

Het kan zijn dat je ontrouw was. Misschien heb je verkeerde dingen gedaan en een puinhoop van je leven gemaakt. Of misschien ben je in gevaar? Of heb je angst voor de dood? In alle omstandigheden kun je ervan verzekerd zijn dat Hij je trouw blijft. Wees er maar van overtuigd dat niets je kan scheiden van Gods liefde. Gods liefde komt in Jezus Christus tot uiting. De dood kan dat niet en het leven ook niet. De engelen kunnen dat niet niet. De wereld kan dat niet. De dingen van vandaag kunnen dat niet, en de dingen van morgen ook niet.

24/7

Nee, er is geen enkele kracht die dat kan. Ongeacht hoe hoog je bent gestegen of in welke diepte je je ook bevindt. Er is niets in de hele schepping wat kan je scheiden van Gods liefde. En het is Gods liefde die je gegeven is in Christus Jezus, onze Heer. Want Hij nam de straf voor je zonden op Zich en maakte je één met God. Hij is het offer voor jouw zonden. En niet alleen voor die van jou, maar ook voor die van de hele wereld. Hij is er altijd voor jou, 24 uur per dag en 7 dagen per week.


Home  Evangelie  De Bijbel  Uit de Bijbel  Artikelen  Leefstijl  Illustraties  Verhalen  Contact
Het Evangelie van Jezus Christus