Wanneer ben jij tevreden?
Button-line
0576

Ontvangen, hebben en bezitten

Wij zijn als mensen meestal en merendeels gericht op ons zelf. Op ons eigen ik, toch? We vragen ons de hele tijd af, wat wil ik. De samenleving verwacht ook van je dat je zegt wat jij wil. Wat is jouw mening? En je eigen wensen en verlangens zijn je eerste zorg.

Nu is het zo met wensen en verlangens dat er steeds weer nieuwe verlangens voor in de plaats komen. Dit is een vrijwel eindeloos verhaal. Het lijkt wel of er nooit een moment komt dat je tevreden bent zonder nog te verlangen om dit of dat te willen bezitten. Dus wanneer je jezelf de vraag zou stellen wat jou tevredenheid brengt, hebben die dingen eigenlijk vooral te maken met je eigen verlangens. Ze zijn gericht op je eigen persoon. En vooral over 'krijgen' en 'hebben' dus. En denk nou niet dat dat alleen maar over geld en spullen gaat.

Want er zijn ook andere wensen die je kunt hebben. Geweldige dingen zoals een fijne relatie, toffe momenten, een goed gesprek, rust, ontspanning, veiligheid, trouw en zelfvertrouwen, zorgeloosheid, een goede gezondheid, waardering, begrip, antwoorden, steun, liefde en vergeving, ja zelfs tot aan het hebben / krijgen van Gods liefde en het eeuwige leven toe.

Maar nog steeds gaat het allemaal over krijgen, ontvangen, hebben, bezitten. En het is ook wel logisch want zo'n vraag nodigt daar ookwel heel sterk toe uit. Maar toch, allemaal tot je dienst, en je zou denken zo zo, kan het een beetje minder, kan het soms niet op, is het nog niet genoeg dan? Nee.

Nee, het is niet genoeg. We mogen hier vertellen wat echte tevredenheid geeft. De allergrootste tevredenheid is om Gods wil te kennen en die te doen. Dat is geen zelfvoldaanheid, geen gezapigheid, nee, het is een uitdaging want het valt niet altijd mee, en het gaat vaak volledig verkeerd. Dan is het vallen en weer opstaan en opnieuw doorgaan. Maar nooit alleen, maar samen met Hem. En dat ís toch mooi! De wil te doen van Hem die mij liefheeft, oh dat te doen, dat te proberen, dat na te streven, dat is het mooiste wat er bestaat!


Home  Evangelie  De Bijbel  Uit de Bijbel  Artikelen  Leefstijl  Illustraties  Verhalen  Contact
Het Evangelie van Jezus Christus