Zonlicht
Button-line

Licht is in de Bijbel een ander woord voor goed.

Zonlicht

Ik geloof het niet...

Wat als je hoort van zonneschijn, en de zon schijnt, maar je durft die zonneschijn gewoon niet te erkennen? Je zegt: 'Ik wil er gewoon niet aan.' En je gaat naar binnen in je donkerste kamer en sluit de deur, en weigert gewoon aan te nemen dat de zon schijnt. 'Ik geloof het niet.'

Iemand zegt je: 'O, het is heerlijk warm. Het is gezond. De mensen die in de zonneschijn leven zien er goed uit, ze hebben kleur, en zij zijn gezonder doordat zij de zon op zich laten schijnen.'

Die zonnefobie leidt ertoe dat we onze spieren en botten, maar ook onze geest enorm tekort doen. Steeds meer onderzoekers leggen een verband met depressie, parkinson, alzheimer en het chronische vermoeidheidssyndroom, ontstekingen en de afbraak van zenuwcellen.

Maar je zou zeggen: 'Ik geloof het niet', je trekt de gordijnen dicht en sluit jezelf gewoon op. Je bent dan in een armzalige toestand. Er is iets mis als een mens zoiets doet.

En als je jezelf wilt buitensluiten van Gods licht, wanneer je weigert te wandelen in de leiding van een goede God, een echte Vader, die je troost en je kracht geeft. En te leven in Zijn zonneschijn, in geestelijke groei, is er iets mis met je geestelijke toestand.

Zorg gezond te worden

Als je de natuurlijke zonneschijn die God je geeft zou afwijzen en je uit zelfzucht in een of andere kelder zou opsluiten waar geen straaltje licht in doordringt, omdat je zou weigeren het aan te nemen, dan zou je bleek worden. En je zou beslist ziek worden doordat je jezelf hebt afgesloten van het grote voorrecht dat God je gegeven heeft.

Zo heb je het ook nodig om in het geestelijke licht van God te wandelen. Want God is licht en er is in Hem geen spoor van duisternis. Je kunt niet zeggen dat je in het licht leeft terwijl je niet bij Hem wilt horen, dat zou niet waar zijn. Het geeft geestelijke kracht om in Zijn licht te leven, in Jezus Christus de Zoon, schijnend van Zijn heerlijkheid! Het is het grootste voorrecht dat je kunt hebben, om te leven in het licht van Gods heerlijkheid. Dan ben je nooit meer alleen maar één met elkaar en wast het bloed van Zijn Zoon Jezus Christus je schoon van al je zonden.

Je hebt het zo nodig in het zonlicht van God te leven, het vraagt de Geest die God kent, waar je, zonder een golf van twijfel, kunt staan in het midden van moeilijkheden, en uitschreeuwen: 'Mijn Verlosser leeft!' Halleluja.

Dat is het, zie je.


Home  Evangelie  De Bijbel  Uit de Bijbel  Artikelen  Leefstijl  Illustraties  Verhalen  Contact
Het Evangelie van Jezus Christus