Artikelen
Button-line
God bestaat
Het christelijk geloof
Religie en Jezus Christus
Wat is geloven in God
Misverstanden over God
Geloof en wetenschap
Het bidden
Wat is bidden?
Hoe moet dat, bidden?
Zonde
Bloed
Liefde
Licht
Vrijheid
Vrede

God bestaat

God bestaat

Iedereen gelooft ergens in. Niemand kan de spanning en zorgen van het leven volhouden zonder geloof in hetgeen ten diepste niet kan worden bewezen. Geloof is onontkoombaar. Lees deze en nog negen andere belangrijke aanwijzingen voor Gods bestaan.


Het christelijk geloof

Het christelijk geloof

Lees wat het betekent een volgeling van de Here Jezus Christus te zijn om te begrijpen wat je gelooft of, als je niet gelooft, om te zien waar het christelijk geloof omgaat.


Religie en Jezus Christus

Religie en Jezus Christus

Religie bestaat uit een systeem, waar Jezus grondig mee heeft afgerekend. Hij leerde dat geloven een relatie met God betekent, waarin vertrouwen, liefde en toewijding gelden.


Wat is geloven in God

Wat is geloven in God

Geloven is vergelijkbaar met een liefdesrelatie. Voor het zover is leer je elkaar na de eerste ontmoeting kennen, je wordt verliefd en je neemt je voor om samen door het leven te gaan. Geloven begint op dezelfde wijze en leidt ook tot een besluit. Lees meer over het aangaan van deze relatie.


Misverstanden over God

Misverstanden over God

Als je sommige programma's op tv ziet, lijkt God een vage macht. Iedere zonderling heeft wel een pot wierook in z'n kamer staan, of een boom om tegenaan te praten. En zo houden we elkaar lekker bezig.
In werkelijkheid is God volstrekt duidelijk over wie Hij is.


Geloof en wetenschap

Geloof en wetenschap

God is geest, en kan niet onderzocht, gedefinieerd of vastgelegd worden met de middelen of methoden van de wetenschap. Het bewijs leveren dat God niet bestaat kan natuurlijk niet. Het is zelfs helemaal onmogelijk te bewijzen dat iets of iemand niet bestaat. Toch...


Bidden

Bidden

Bidden is voor iedereen de manier om God te zoeken. Wanneer gelovigen bidden, spreken zij direct en persoonlijk met hun Vader in de hemel. Niets komt dan tussen hen en hun God.


Zonde

Zonde

De zonde heeft alle sociale regels van de mensheid kapotgemaakt. En het is een onjuiste gedachte, dat alleen 'goede' mensen in de hemel zouden kunnen komen en de 'slechten' dan maar naar de hel moeten. Er is geen mens die altijd het goede doet en nooit zondigt.


Bloed

Bloed

Het is de grond waarop God de mens die in de naam van Gods Zoon gelooft, rechtvaardigt. Van begin tot eind vind je in de Bijbel overal en alleen het bloed van de Here Jezus Christus voorgesteld als de enige grond van onze rechtvaardiging.


Liefde

Liefde

Wij hebben de liefde van God leren kennen; daarom vertrouwen wij op die liefde, die God voor ons heeft. God is liefde. Wie blijft liefhebben, blijft één met God.


Licht

Licht

Voordat God op de derde scheppingsdag de zon en de sterren maakte, zei God op de eerste scheppingsdag: 'Laat er licht zijn'. In de Bijbel wordt licht in verband gebracht met het goede.


Vrijheid

Vrijheid

Ben je echt vrij als je je eigen zin kan doen en je zelf uitmaakt wat je doet en laat? En er geen regels en geboden zijn? Misschien lijkt dat ideaal, maar wat zou er van die vrijheid overblijven als iedereen dit zo zou invullen?


Vrede

Vrede

Waarom is al het kwaad in de wereld? De wereld is toch geschapen door een goede, almachtige God? Met deze vraag hebben filosofen en theologen eeuwenlang geworsteld.

 

 


Home  Evangelie  De Bijbel  Uit de Bijbel  Artikelen  Leefstijl  Illustraties  Verhalen  Contact