Persoonlijke verhalen
Button-line
Er is altijd een weg terug
De verloren zoon
Dan weet ik dat ik thuis ben
Ik ben niet beter dan een ander
Ook als het tegen zit
Vertrouwen zonder begrijpen
Hij neemt mij zoals ik ben
Elke dag voor mij
En als het nou toch eens waar is
Rust en vrede
Bij verdriet en in blije tijden
God bleef met mij bezig
Gelukkig
Sportief
Wild maar leeg
Ik zocht mijn geluk
Bijzondere ervaring
Een geliefd kind van God
Dit is leven, echt leven
Machtiger dan de dood
Bevrijding
God zette mijn leven op zijn kop
Jezus mijn redding
Mijn leven wordt veranderd
Jezus Christus is overwinnaar
Hij leeft
Waar je mee omgaat...
God gaf me een nieuw leven
Nu zonder angst en vrees
Alsof iemand het licht aandeed
Een gouden deal
Ik moest een keus maken
Van junk tot ondernemer
Persoonlijkheid veranderd
Reizigersbloed
Van crimineel tot christen (VIDEO)
Jij ook?
Sprekende voorbeelden waarom het de moeite waard is christen te zijn

Al was je de enige...

God houdt zoveel van jou persoonlijk alsof je de enige zou zijn aan wie Hij Zijn liefde zou kunnen geven. Niemand zal ooit voor God kunnen staan en zeggen dat God niet van haar/hem gehouden heeft. Al was je de enige zondaar, dan zou God in Zijn onbegrensde liefde net zoveel gedaan hebben voor jouw redding als de Here Jezus gedaan heeft voor de hele wereld.

Lees de verhalen als sprekende voorbeelden en zie waarom het de moeite waard is christen te zijn hoe deze mensen de Here Jezus hebben leren kennen, wat het geloof in de Here Jezus in hun leven heeft gedaan, en wat Hij nu in hun leven betekent.

Er bestaat geen overwinning zonder strijd

Je kunt bij het lezen van de verhalen een onwerkelijk gevoel hebben, zoals iemand schreef: "Het is bij het lezen net alsof alles nu goed met ze gaat en dat er geen strijd meer is. Zelf heb ik een andere ervaring namelijk. Nadat ik mijn eigen verhaal had geschreven ervaarde ik juist toen ineens veel strijd in mij. En het einde van mijn verhaal klopt dan niet helemaal. Nu weet ik dat het, juist wanneer je vol overgave getuigt over je geloof, de strijd pas echt los bast omdat satan probeert je terug te pakken. En hierna gebeuren er bijzondere dingen en mag je Zijn werkelijke kracht pas echt aanschouwen. Dat is iets wat dan niet erbij verteld wordt vaak. Of het schaamte is weet ik niet, maar zelf had ik zoiets: nu heb ik Zijn hand gepakt en Hem in mijn leven gelaten en nu moet het toch goed gaan? Als je vervolgens er achter komt dat dat niet het geval is schaam je je. Je denkt geen goede christen te zijn. Je verhaal durf je ineens niet meer te laten lezen, want aan het eind ben je positief en vol vertrouwen maar het is een heel proces. Dus eigenlijk zou je aan het eind van een verhaal moeten zetten...wordt vervolgd.... Want soms vraag ik mij af hoe anderen het vergaat nadat ze vol overgave en vertrouwen hebben getuigd. Maar ben dus wel benieuwd hoe het met anderen verder gaat na hun verhaal te hebben geschreven, of ze nog steeds zo overtuigd zijn en zo vol vertrouwen Zijn weg weten te gaan".

Dat er strijd ontstaat is zo goed als zeker. Maar nee! Niemand hoeft zich te schamen, er is immers zonder strijd geen overwinning?

Laat het ons eens weten...


Home  Evangelie  De Bijbel  Uit de Bijbel  Artikelen  Leefstijl  Illustraties  Verhalen  Contact
Het Evangelie van Jezus Christus